7.10.2011 klo 11.30 paikallista aikaa kaksi nuorta miestä on sytyttänyt itsensä tulee Ngabassa, Itäisessä Tiibetissä sijaitsevassa Sichuanin provinssissa, jossa tilanne on ollut kireä jo useita viikkoja. Vahvistamattomien tietojen mukaan 19-vuotias Choepel olisi kuollut tapahtumapaikalla. Hänen partnerinsa 18-vuotiaan Lunyangin olinpaikasta tai tilasta ei ole tietoa.

Maaliskuun jälkeen alueella on tapahtunut yhteensä 7 polttoitsemurhaa, joilla tiibetiläiset munkit ovat protestoineet Kiinan kovia otteita alueella. Lisäksi liikkuu vahvistamattomia huhuja, että kymmenet munkit ovat ilmaisseet valmiutensa uhrata henkensä. Lisäksi useampien raporttien mukaan alueella sijaitsevan Kirtin luostarin lähistöllä sekä Ngaban kaupungin torilla oltaisiin levitetty lentolehtisiä. Tilannetta kiristävät Kiinan kovat otteet vastarinnan murtamiseksi. Ngaban kaupunki on asukkaisen mukaan "käytännössä saarrettu" ja lisäksi Kiinan viranomaiset ovat kohdelleet erittäin tiukasti luostarin munkkeja. Maaliskuun alusta luostarissa asuvien munkkien määrä on vähentynyt 2500 nykyiseen noin 600 munkkiin.

Vahvistamattomien tietojen mukaan samalla alueella olisi tänään, 8.10.2011 tapahtunut vielä uusi polttoitsemurha. Tätä tietoa emme ole kuitenkaan vielä pystyneet vahvistamaan.