Sunnuntaina 8.3. Kirjasto10:ssä Postitalossa, Elielinaukion laidalla on mahdollisuus nähdä Suomessa harvoin esitettäviä TIIBET-AIHEISIA ELOKUVIA JA DOKUMENTTEJA. Elokuvassa ja dokumenteissa on englanninkielinen tekstitys.

 

Klo 14.00 Escape over the Himalaya (kesto n. 35 min.)

 

Maria Blumencronin ohjaama dokumentti kertoo tiibetiläisten lasten pakomatkasta Himalajan vuorten yli Intiaan, kohti vapautta ja koulutusta. Koska Tiibetin alueella koulujärjestelmä on pitkälti Kiinalaisten hallitsema ei tiibetiläisillä vanhemmilla ole usein muuta vaihtoehtoa kuin lähettää lapsensa paremman tulevaisuuden toivossa Intiaan pakolaishallituksen ylläpitämään kouluun. Käytännössä tämä tarkoittaa pitkää ja vaarallista matkaa lumisen vuoriston yli.

 

http://www.flucht-ueber-den-himalaya.de/english_sites/film/film.html

 

Klo 15.00 Dreaming Lhasa (kesto n. 90 min.)

 

Ritu Sarinin ja Tenzing Sonamin elokuva on tarina yhdysvaltalaisesta Karmasta, joka tulee Intiaan tekemään dokumenttielokuvaa Tiibetin pakolaisista. Elokuvaa tehdessään hän törmää Tiibetistä paenneeseen entiseen munkkiin Dhondupiin, jonka kautta joutuu selvittämään paitsi omia tunteitaan, myös tunteitaan Tiibetiin ja sen ihmisten kohtaloon.

Elokuva kuvaa elävästi pakolaisuudessa elävän tiibetiläisyhteisön kohtaloa ja on yksi harvoista tiibetiläisten itsensä tekemistä aikalaiskuvauksista omasta yhteisöstään.

 

http://www.dreaminglhasa.com/

 

Klo 16. 45 Leaving Fear Behind (kesto n. 35 min.)

 

Leaving Fear Behind on harvinainen miehitetyssä Tiibetissä kuvattu dokumenttielokuva, joka antaa äänen itse tiibetiläisille. Filmillä salaa haastatellut tiibetiläiset kertovat itse ahdingostaan ja ajatuksistaan elämästään miehityksen alla. Filmimateriaali on salakuljetettu ulos maasta, mutta heti filmin kuvaamisen jälkeen (?) dokumentin kuvaaja joutui kiinalaisten pidättämäksi ja on edelleen pidätettynä.

 

http://www.leavingfearbehind.com/

 

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

 

Tiistaina 10.3 alkaen klo 18 Tiibetin Ystävät Suomessa FTF ry järjestää MIELENOSOITUKSEN Tiibetin ihmisoikeuksien puolesta. Mielenosoitus lähtee liikkeelle Senaatintorilta ja kulkee Aleksanterinkadun ja Mannerheimintien kautta Eduskuntatalolle.

 

Olethan ajoissa paikalla!

 

Lisätietoja Tiibetin Ystävät Suomessa ry

Sähköposti: FTFinland@gmail.com