Tiibetiläisen joogan kurssi Helsingissä 11.–13.6.2010. Kurssille voi tulla sekä aloittelijoita että pidempään aihetta harrastaneita.

Kurssin sisältö

Kurssilla opetellaan ensimmäisenä päivänä bön-buddhalaiseen ma gyud tantraan perustuva tsa lung -harjoitus. Sen avulla luodaan pohjaa pidemmälle meneville harjoituksille. Myös pelkkä tsa lung on teho-kas tapa kehittää kehon ja mielen yhteyttä ja syventää meditaatiota myös itsenäisenä harjoituksena.

Lauantaina ja sunnuntaina opiskellaan A-tri trul khor -perinteen mukainen 15 liikkeen sarja. Tsa lungin opiskelu on edellytys trul khor -harjoitusten opiskelulle. A-tri 15 liikkeen sarja on lyhennetty versio pi-demmästä 40 liikkeen sarjasta. Trul khorin päämäärä on poistaa harjoituksen esteitä kehosta ja mielestä. Se myös edistää fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia ja on tehokas tapa syventää meditaatioharjoitusta. Trul khoria käytetään paljon mm. tummo- ja dzogchen-harjoitusten osana.

Paikka

Ilmoitetaan lähiaikoina

Aikataulu

Perjantai: klo 14.00 - 19.00 (tsa lung)
Lauantai: klo 9.00. - 18.00 (trul khor)
Sunnuntai: klo 9.00 - 15.00 (trul khor)

Hinta

110 e. Työttömille, opiskelijoille ja eläkeläisille koko kurssin hinta 90 e. On suositeltavaa osallistua koko kurssille. Mikäli et kuitenkaan pääse mukaan perjantain opetuksiin ja olet aiemmin oppinut tsa lungin kursseilla tai Garuda Bön Finland -harjoitusryhmissä, niin lauantain ja sunnuntain opetuksiin osallistumi-nen maksaa 90 / 70 e.

Ota mukaan istumatyyny, jos aiot istua lattialla. Harjoituksia on mahdollista tehdä myös tuolilla istuen. Trul khor -harjoituksia varten tarvitaan alusta (esim. joogamatto käy hyvin), jonka päällä voit tehdä har-joituksia myös lattialla. Kurssilla jaetaan materiaalia, mutta kannattaa ottaa mukaan myös muistiin-panovälineet.

Opettaja

Alejandro Chaoul-Reich on Tenzin Wangyal Rinpochen pitkäaikainen oppilas. Hän on opiskellut useiden tiibetiläisten opettajien johdolla vuodesta 1989 lähtien. Alejandro opettaa tiibetiläistä joogaa ja meditaa-tiota Ligmincha-instituutissa USA:ssa. Hän on mukana tutkimusprojektissa, jossa tutkitaan tsa lungin ja trul khorin käyttöä syöpäpotilaiden tukihoitona Texasin yliopiston MD Andersonin syöpäklinikalla Hous-tonissa. Tällä hetkellä hän toimii apulaisprofessorina U.T. School of Medicinessä Houstonissa. Alejandro on väitellyt tohtoriksi aiheenaan trul khor. Hän on kirjoittanut myös kirjan Chod Practise in the Bon Tra-dition (Snow Lion 2009).

Ilmoittautuminen kurssille

jyvaskyla@garudabon.fi, puh. 050 364 9000 tai 040 728 3269

Tervetuloa kurssille! Very Happy

Lisätietoa

Tiibetiläisestä joogasta suomeksi:
Voit ladata seuraavat artikkelit:
Maaginen pyörä pyörii länteen - tiibetiläinen jooga. Ananda lehti 4/2008
Parantava jooga. Voi Hyvin lehti 2009
sivulta www.garudabon.fi/?p=p_6&sName=Artikkeleita

Tiibetiläisestä joogasta englanniksi:
Alejandro Chaoul: Snow Lion Newsletters:
www.snowlionpub.com/pages/N59_8.html
www.snowlionpub.com/pages/N53_1.html
Elaine Lipson: Into the mystic, Yoga Journal
www.yogajournal.com/wisdom/464_1.cfm