Maailman kultaneuvosto (World Gold Council, WGC) ilmoitti kesäkuussa aikeistaan poistaa "konfliktikulta" markkinoilta. WGC on maailman kultateollisuuden johtava valvoja ja nyt sen päätös konfliktikullan markkinoille pääsyn estämisestä antaa meille tilaisuuden yrittää estää Kiinaa käyttämästä Tiibetin luonnonvaroja omiin tarkoituksiinsa.
 
Maailman kultaneuvosto on avannut julkisen keskustelun siitä, millaisilla standardeilla kulta voitaisiin julistaa "konfliktivapaaksi". Koska kullan louhinta Tiibetin alueella on tiukasti kytköksissä alueen ihmisoikeusrikkomuksiin ja siihen liittyy myös muita vakavia eettisiä kysymyksiä, on tärkeää saada Tiibetin kulta leimatuksi konfliktikullaksi.
 
Kullanlouhinta Tiibetin alueella on lisääntynyt voimakkaasti Lhasan rautatien avaamisen jälkeen vuonna 2006. Tällä hetkellä alueella on noin 100 kaivosta, mutta Kiinan hallitus on ilmoittanut suunnitelmista yli 3 000 mineraaliesiintymän hyödyntämisestä. Näiden mineraaliesiintymien arvo on potentiaalisesti yli 125 miljardia dollaria (USD).
 
 
Siispä: kirjoittakaa Maailman kultaneuvostolle 1.9.2011 mennessä ja pyytäkää heitä luokittelemaan Tiibetin alueen kulta konfliktikullaksi. Pyyntö voi perustella mm seuraavilla faktoilla:
Tiibetiläisiä Gyaman, Shigatsen, Markhamin ja Palyulin alueilla on vangittu, hakattu, tapettu tai he ovat "kadonneet" vastustettuaan kultakaivostoimintaan alueella. Kullanlouhinta on lisännyt jännitteitä alueella asuvien tiibetiläisten ja kiinalaisten kaivostyöläisten välillä ja lisännyt tiibetiläisiin kohdistuvia ihmisoikeusrikoksia. Lisätietoa aiheesta löytyy täältä  
 
Viestissänne voitte vedota myös Freedom House-järjestön vuosittaiseen raporttiin, jossa on toistuvasti rankattu Tiibet yhdeksi maailman vähiten vapaaksi maaksi yhdessä Pohjois-Korean, Libyan, Sudanin ja Burman kanssa.
 
Viestit Maailman kultaneuvostolle voi lähettää osoitteeseen:
 
Englanninkielinen artikkeli kullan louhinnasta Tiibetin alueella ja sen vaikutuksista löytyy täältä