Maanantaina 26.9.2011 kaksi tiibetiläistä Kirti-luostarin munkkia sytytti itsensä tuleen Ngaban kaupungissa vastalauseena Kiinan toimille Tiibetin alueella ja uskonnonvapauden rajoituksille. Alustavien tietojen mukaan toinen munkeista olisi 16.3.2011 polttoitsemurhan tehneen Phuntsok Jarutsangin veli.
 
Lobsang Konchok ja Lobsang Kalsang-nimiset munkit kävelivät Ngaban kaupungin keskustaan Tiibetin lippua heiluttaen sekä iskulauseita huutaen. Munkit olivat tietojen mukaan muun muassa huutaneet "Long live the Dalai Lama" and "Religious freedom in Tibet", jonka jälkeen 18-vuotiaat munkit sytyttivät itsensä tuleen. Kiinan virallisen uutistoimiston mukaan munkit olisivat edelleen elossa ja sairaalahoidossa, mutta tätä tietoa ei ole pystytty vahvistamaan.

Aiemmin tänä vuonna jo kaksi muuta tiibetiläistä munkkia on tehnyt polttoitsemurhan Tawun alueella. Polttoitsemurhista johtuen Kiinan poliisi on miehittänyt vahvasti Ngaban kaupungin ja Kirti-luostariin on kohdistettu monenlaisia pakkotoimia. Muun muassa luostarin vesi- sähkö- ja internet-yhteydet on katkaistu ja useita munkkeja on pidätetty.Tilanne Tawun alueella on siis edelleen erittäin kireä.
 
MITÄ SINÄ VOIT TEHDÄ?
 
Allekirjoita Sichuanin alueen puolueen sihteerille Liu Qibaolle suunnattu vetoomus:
 
 
Vetoomuksessa vaaditaan Kiinaa pitäytymään voimatoimien käytöstä Ngabassa sekä takaamaan tiibetiläisille uskonnonharjoittamisen vapaus. Lisäksi vetoomuksessa vaaditaan kansainväliselle medialle ja puolueettomille ihmisoikeustarkkailijoille vapaata pääsyä alueelle sekä tietoa Lobsang Kalsangin ja Lobsang Konchokin olinpaikasta.