Lhabdrangin luostarin munkki Jigme Guri on pidätetty 20.8.2011 Hezou-nimisessä kaupungissa (Kaupungin tiibetiläinen nimi on Tsoe). Poliisit tekivät etsinnän hotelliin, jossa Jigme Guri asui ja pidättivät miehen. Seuraavana päivänä Jigme Gurin kotiluostari tutkittiin.

Jigme Guri on tullut tunnetuksi annettuaan todistuksen vuoden 2008 mielenilmauksiin liittyneistä poliisin ja armeija väärinkäytöksistä tiibetiläisalueilla. Hän esiintyi todistusvideolla omalla nimellään ja täysin tunnistettavana. Video ladattiin Youtubeen, jossa se on edelleen katsottavissa (Huom! Tiibetiksi, ei tekstitystä; Todistuksen englannin käännöksen voi lukea täältä) Jigme Guri pidätettiin todistuksen seurauksena ja häntä mm kidutettiin ja pahoinpideltiin vakavasti vankeuden aikana. Nyt Jigme Guri on uudelleen pidätettynä eikä hänen olinpaikastaan ole tällä hetkellä tietoa.

VETOA  JIGME GURIN PUOLESTA!

Vaadi Jigme Gurin vapauttamista ja hänen olosuhteidensa turvaamista. Voit käyttää esimerkiksi allaolevaa mallitekstiä tai muokata itse oman vetoomuksesi.

"I the undersigned call on the People's Republic of China to immediately and unconditionally release Lhabdrang senior monk Jigme Guri, who was detained in the town of Hezou on August 20, 2011 and others detained for peacefully invoking their lawful rights to petition, and their rights to freedom of expression as enshrined in the Chinese Constitution and international law. I will be closely following the Chinese government's actions and responses to the disappearing of Jigme Guri."

Lähetä vetoomuksesi mahdollisimman pian Kiinan oikeusministerille:

Ms. Wu Aiying
Minister of Justice of the PRC

10 Chaoyangmen Nandajie
Chaoyang District
Beijing, 100020
People's Republic of China

Lisätietoa Jigme Gurista löytyy englanniksi esimerkiksi täältä