Tiibetinbuddhalaisen taiteen näyttely Turussa Brinkkalan Galleriassa 18.8.-25.9.2011
 
Näyttelyssä olevat veistokset ja kangasmaalaukset edustavat tiibetinbuddhalaista karma-kagyü-perinnettä. Näyttelyn teemana on Turvautumispuu, joka symbolisoi oman mielen valaistuneen potentiaalin eri aspekteja ja on eräs keskeisistä meditaation tukivälineistä ngöndrossa eli neljässä perusharjoituksessa. 
 
Näyttelyn teokset ovat peräisin yksityisistä kokoelmista eri puolilta Eurooppaa, mm. saksalaisen diplomaatin Johann-Jürgen Blomeyerin kokoelmasta. Samankaltaisia näyttelyitä on järjestetty aiemmin muissa Euroopan kulttuuripääkaupungeissa, esimerkiksi viime vuonna Rührin alueella Saksassa. Näyttelyn vanhin veistos on noin 2 000 vuotta vanha liuskekivestä tehty Buddha Shakyamunin patsas.
 
Aika ja paikka
 
Näyttelyn avajaiset ovat Turun Taiteiden yönä torstaina 18.8. klo 17-22. Näyttely on avoinna 19.8.-25.9. Brinkkalan Galleriassa (Vanha Suurtori 3):
 
ti-pe 12-19
la-su 11-17
 
Ilmainen sisäänpääsy. Näyttelyn aikana järjestetään opastettuja kierroksia keskiviikkoisin klo 17 ja sunnuntaisin klo 14.
 
Muu ohjelma näyttelyn aikana
 
Näyttelyn aikana järjestetään lukuisia yleisöluentoja Turun pääkirjastossa ja Turun yliopistolla: http://www.buddhas.fi/ohjelma/
 
Turun Timanttipolku-buddhalaisessa keskuksessa (Kaskenkatu 2B) pidetään yhteismeditaatio päivittäin (ma-la klo 19 ja su klo 16). Tervetuloa!
 
Lisätietoa
 
 
Näyttelyn järjestää Timanttipolku-buddhalaisuus Turku ry yhteistyössä Turun Museokeskuksen kanssa.
 
YLE Alueuutisten juttu näyttelystä